Smarter_way_USA

No … asta da lichiditate de început de sedință de tranzacționare! Mulțumim FTSE Russel!

27/09/2019 | #TradingDay, Bursa & Investitii | 1,029 views

No .. asta da lichiditate de inceput de sedinta de tranzactionare! Multumim FTSE Russel!

Motivul este evident, asa cum va spuneam ieri si cum probabil ati citit in presa, Bursa din Romania a fost promovata ieri, 26 septembrie 2019 la statutul de piata emergenta iar promovarea efectiva va alea loc pe 20 septembrie 2020, moment in care fondurile mari de investitii vor putea incepe sa investeasca in companiile listate la BVB (in unele din ele).

Citeste si: FTSE anunță promovarea Bursei de Valori București la statutul de piață emergentă pe 20 septembrie 2020. Ce înseamnă asta și ce companii sunt vizate ?

Partea buna (pentru mine) e ca, din cate vad, la cumparare se baga foarte multi care fac trading, aia in cateva ore sau la finalul zilei sau maine cel tarziu vor incepe sa vanda din ele.

Ma asteptam la cresteri de vreo 6-7% din primele minute dar a inceput treaba cu 2-3% pe emitentii mari gen TLV, SNG, BRD si maxim 4% la actiunea BVB.

Majoritatea investitorilor/traderilor, probabil vor vinde, vor marca ceva profituri, dupa care vor astepta niste corectii pentru noi intrari. Sunt convins ca von avea parte de volatilitate in ambele sensuri o perioada de timp.

Deja dupa primele 20-30 de minute apele sunt potolite si, asa cum era evident, actiunea BVB (compania din spatele bursei de valori Bucuresti) pare sa fie principala castigatoare a zilei. Vom vedea cum incheiem ziua.

Din pacate nu mi s-au plasat ordinele de cumparare dar nu e nici un fel de problema, acolo le las, sper sa apara ceva stiri asa cum imi plac mie sa mai prind niste ieftineli.

Pe final vreau doar sa va reamintesc faptul ca vom avea statutul de piata emergenta abia pe 20 septembrie 2020! Pana atunci se pot intampla multe, insa e clar ca institutionalii se vor pregati bine de acel moment.

Voi, cum stati? Cum vedeti evolutia preturilor actiunilor vizate a fi incluse in indicii pietelor emergente (TLV, BRD, SNG) in perioada urmatoare ? Ramaneti cu ele sau le vindeti si asteptati o noua intrare ?

Tags: , , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile