Smarter_way_USA

#bursapescurt – Stirile business ale zilei 2 aprilie 2018

02/04/2018 | Bursa & Investitii | 1,464 views

  • SIF Oltenia ar putea incasa dividende de 14.4 mil. RON de la BCR, dupa ce banca a propus actionarilor distribuirea sub forma de dividende a 40% din profitul inregistrat in 2017 (echivalentul a 228.12 mil. RON). (Sursa: ZF, analiza proprie)
  • Walmart Inc. este in discutii preliminare pentru achizitia sau semnarea unui acord de cooperare cu compania de asigurari de sanatate Humana Inc.. Aceasta este o incercare a Wallmart de a anticipa miscarea Amazon.com Inc. care incearca la randul sau sa intre in domeniul medical alaturi de Berkshire Hathaway Inc and JPMorgan Chase & Co.. (Sursa: Reuters)
  • Snap Inc a anuntat vineri ca isi va reduce cu 7% numarul de salariati, ceea ce ar trebui sa genereze economii de 15 mil. USD numai in 2018. Compania a resimtit presiunea de a reduce costurile dupa ce veniturile nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor. (Sursa: Reuters)
  • Conform Wall Street Journal, la mai putin de doua luni dupa ce autoritatile SUA au respins o oferta similara din partea unor investitori chinezi, Intercontinental Exchange Inc. va achizitiona, prin filiala sa New York Stock Exchange, bursa de valori Chicago Stock Exchange. (Sursa: Reuters)
  • Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost reconectata la Sistemul Energetic National, dupa ce aceasta s-a deconectat automat in dimineata zilei de 29 martie 2018 ca urmare a unei defectiuni a sistemului electric de proces. Conform comunicatului emis de companie, nu exista o legatura intre reducerea de putere a Unitatii 2 din data de 25 martie si deconectarea automata din data de 29 martie. (Sursa: comunicat companie)
  • Transgaz a semnat contractul de cumparare a Vestmoldtransgaz Chisinau, achizitia ridicandu-se la aproximativ 180 mil. lei moldovenesti ( aproximativ 41.4 mil. RON) si promisiunea aplicarii unui program de investitii de pana la 93 mil. EUR in urmatorii doi ani. (Sursa: ZF)
  • Tesla Inc. va chema in service 123,000 de autoturisme Model S pentru a rezolva o problema la servo-directie. Compania incheie astfel o luna in care pretul actiunilor sale a avut cea mai slaba performanat din decembrie 2010. (Sursa: Bloomberg)
  • Lockheed Martin Corp. a fost anuntata de aviatia SUA ca, daca nu gaseste moduri de a reduce costurile de mentenanta ale avioanelor F35 cu 38% in urmatoarea decada va pierde circa o treime din intraga comanda existenta in acest moment. (Sursa: Bloomberg)
  • Pretul actiunilor Amazon.com Inc. a scazut cu peste 4% in inchiderea de la New York dupa ce un website de stiri a publicat informatii conform carora presedintele Trump cauta motive pentru a face rau corporatiei americane, cele mai plauzibile metode fiind codul fiscal sau reglementarile anti-trust. (Sursa: Reuters)
  • BlackBerry Ltd. a publicat ieri rezultate trimestriale peste asteptari pe fondul unei cresteri de 19% a veniturilor diviziei de software si servicii industriale. Analistii estimasera un profite net ajustat nul in T4 fiscal al US.BB insa respectivul indicator a fost raportat la peste 8 mil. USD (0.05 USD/actiune). Veniturile totale ale copaniei au scazut, totusi, cu 18.5% pe fondul reducerii afacerilor celorlalte divizii. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile