Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 8 august 2018

08/08/2018 | #pescurt | 2,043 views

  • Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat in primele sase luni din 2018 un rulaj de aproximativ 1.24 mld. EUR, in scadere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului precedent, in timp ce bursele din regiune au inregistrat rulaje de tranzactionare mult mai consistente fata de BVB. (Sursa: ZF)
  • Andrei Bobar, Directorul Economic Romgaz, numit in functie la finalul lui iulie pentru o perioada de patru luni a anuntat ca refuza mandatul acordat de CA. (Sursa: ZF)
  • Cemacon a raportat in aceasta dimineata, un profit net semestrial de 13.7 mil. RON, in crestere cu 160% fata de rezultatul inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent. Intr-un context de piata favorabil, CEON a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri in S1 2018 de 41%, insumand 54.85 mill. RON. Cresterea activitatii companiei, concomitent cu cresterea preturilor materiilor prime, au condus la inregistrarea unor cheltuieli cu materii prime si materiale de 11.09 mil. RON in crestere cu 23% fata de S1 2017. La nivel general compania a inregistraat un profit operational de 21.07 mil. RON, in crestere cu 108% fata de aceeasi perioada a anului precedent. (Sursa: raport CEON)
  • Tranzactionarea actiunilor Tesla Inc. (US.TSLA) a fost oprita ieri ca urmare a unui anunt ad-hoc al fondatorului Elon Musk privind posibila delistare a companiei pentru un pret de 420 USD/actiune, cu circa 10% peste pretul ultimelor tranzactii de ieri. Un astfel de pret ar face foarte profitabile si o parte din obligatiunile convertibile emise, el fiind cu aproximativ 15% peste valoarea de conversie oferita de acele obligatiuni. Stirea a venit pe fondul altor doua informatii: fondul suveran al Arabiei Saudite a achizitionat o pozitie de 3-5% in actionariatul Tesla iar compania a inceput angajarile pentru fabrica sa din Shanghai. (Sursa: Reuters)
  • Walt Disney Co. (US.DIS) a raportat o crestere de 7% a veniturilor in T2/2018 si de 23% a profiturilor atribuibile actionarilor companiei. Chiar si asa, pretul titlurilor US.DIS a scazut cu circa 1% in tranzactionarea after-hours din cazua faptului ca aceste rezultate au fost sub asteptari (veniturile cu 0.7% iar profitul net cu circa 4%). Compania a justificat profitul mai mic decat estimarile prin intermediul costurilor mari cu lansarea propriei sale platforme digitale care va concura, intre altele, cu Netflix.
  • Bayerische Motoren Werke AG (BMW) a anuntat ieri ca va chema in service 324,000 de vehicule cu motor Diesel din Europa pentru a repara o problema ce a condus la incendii ale motoarelor in Coreea de Sud. (Sursa: Reuters)
  • Pretul actiunilor Snap Inc. (US.SNAP) a evoluat mai degraba in lateral in tranzactionarea after-hours dupa o perioada mai turbulenta in care a scazut notabil, urcand apoi cu aproape 12%. Compania a atras un actionar strategic important in persoana unui print saudit. De asemenea, cresterea de 44% a veniturilor raportate pentru T2/2018 a reusit sa atenueze faptul ca pentru T3/2018 compania estimeaza o incetinire a avansului veniturilor globale (care ar urma totusi sa avanseze cu 27%-39%) si, mai ales, ca platforma Snapchat a inregistrat prima scadere a numarului de utilizatori zilnici din istoria companiei (cu 3 milioane, vs. cresterea de 2 milioane asteptata de analisti). (Sursa: Reuters)
  • Banca Transilvania, lanseaza pentru clientii corporate, IMM-uri si microcompanii un nou serviciu prin care acestia pot interactiona online cu banca, Robotul Raul. Acesta permite accesul la informatii depsre conturi, produse si serviciile TLV dar si detalii despre rate, dobanzi, comisioane la credite si curs valutar in timp real pe Facebook Messenger si Skype. (Sursa:ZF)
  • Uniper a raportat o pierdere semestriala de 546 mil. EUR, comparativ cu profitul net semestrial inregistrat in S1 2017 de 967 mil. EUR. De asemenea, cifra de afaceri a companiei a scazut cu 3.6% la 35.97 mld.EUR, comparativ cu S1 2017. Conform oficialilor companiei, rezultate financiare au fost afectate si de pierderile inregistrate pe portofoliul de produse derivate utilizate pentru acoperirea riscului de variatie a preturilor marfurilor, pierderea a crescut cu 30% la 8.12 mld. EUR. (Sursa: Marketwatch.com
  • Conform Ambasadorului Romaniei in SUA, Romania poarta discutii serioase pentru un acord cu compania Bell Helicopters ce prevede productia in Romania si achizitionarea de elicoptere de atac. Conform unei declaratii din luna mai 2018 a Presedintelui Bell Helicopters, productia de elicoptere se va demara la IAR Ghimbav. (Sursa: Economica.net)
  • Google a lansat oficial Android 9 Pie, cea mai noua versiune a sistemului de operare. Android 9 Pie va fi initial disponibil pentru telefoanele din seria Pixel produse chiar de Google. Noua versiune se bazeaza pe inteligenta artificiala, utilizeaza algoritimi de invatare mecanica pentru a imbunatatii experienta utilizatorilor si autonomia telefoanelor. (Sursa: Profit.ro)
  • BCR, parte a ERSTE Group a raportat un profit net semestrial de 697 mil. RON, in crestere cu 128% fata de rezultatul raportat in aceeasi perioada a anului precedent, evolutie determinata de cresterea activitatii de creditare a persoanelor fizice cu peste 50%. (Sursa: ZF)
  • Dupa 12 ani la sefia PepsiCo Inc. (US.PEP) Indra Nooyi va parasi in octomrbie postul de director general in favoarea Ramon Laguarta care lucreaza la Pepsi de 22 de ani. Alegerea a facut analistii sa se indoiasca de perspectiva divizarii companiei prin externalizarea diviziei de snack-uri. (Sursa: FT)
  • Grupul BRD a raportat in aceasta dimineata un profit aferent S1 2018 de 756.5 mil. RON, inregistrand o crestere nesemnificativa de 0.8% fata de S1 2017. La nivelul veniturilor operationale BRD a inregistrat o crestere de 10.5% fata de aceeasi perioada a anului precedent, evolutia fiind determinata in principal de cresterea veniturilor nete din dobanzi cu 13.2% la 937.5 mil. RON. Cheltuielile operationale ale Grupului BRD nu au inregistrat modificari semnificative fata de S1 2017, au crescut cu 2.8% la 738.3 mil. RON. prezentand o structura de costuri stabile ce a condus la inregistrarea unui profit operational de 741.6 mil. RON, in crestere cu 19.3% fata de S1 2017. (Sursa: raport companie)
  • Tyson Foods Inc. (US.TSN), cel mai mare procesator de carne din SUA, a raportat un profit trimestrial in crestere cu 21%, acesta fiind cu 5% peste asteptari pe fondul avansului exporturilor si dinamicii pozitive a afacerii sale cu bovine. Cifra de afaceri a companiei a ramas insa cu circa 2.2% sub estimarile analistilor.(Sursa: Reuters)
  • OMV Petrom a raportat in aceasta dimineata un profit aferent S1 2018 de 1.28 mld. RON, in crestere fata de aceeasi perioada a anului 2017 cu 6%. In primul semestru al anului 2018, compania a inregistrat vanzari de 9.85 mld. RON, in crestere cu 6% fata de S1 2017, in timp ce cheltuielile operationale au crescut cu 3.8% la 8.16 mld. RON conducand la un profit operational de 1.78 mld. RON, in crestere cu 12.9% fata de perioada similara anului precedent. In primele sase luni ale anului 2018, impactul pozitiv datorat aprecierii cotatiei produselor petroliere pe pietele financiare a fost partial sters de efectele reviziei de sase saptamani a rafinariei. In T2 2018 OMV Petrom a inregistrat un profit net de 434 mil. RON, in scadere cu 27% fata de T2 2017. (Sursa: raport OMV)
  • Facebook Inc. (US.FB) a anuntat ca utilizatorii serviciilor financiare ale PayPal, Citibank si American Express ar putea sa foloseasca platforma retelei sociale pentru a lua legatura cu reprezentantii de helpdesk ai respectivelor companii. Wall Street Journal publicase stirea conform careia Facebook ar urma sa primeasca date financiare detaliate despre respectivii utilizatori desi printr-un reprezentant compania a negat ca acestea ar urma sa fie folosite in scopuri de publicitate „sau orice altceva” (Sursa: Reuters)
  • Actiunile Alro Slatina, companie al carui SPO a esuat saptamana trecuta, a inregistrat in ultima saptamana un randament de 6% pe un rulaj de 290 mii RON ( free float-ul companiei este de 5.6%). In comparatie cu indicele BET, care a inregistrat in ultima saptamana un randament de 0.2%. (Sursa: ZF)
  • BMW va investi 1 mld. EUR pentru a construi o fabrica in Ungaria, aproape de Debrecen, cu o capacitate de 150,000 masini, BMW nu a mai contruit din 2005 o fabrica in Europa, dar odata cu cresterea protectionismului, companiile sunt determinate sa -si regandeasca strategia in legatura cu exportul si localizarea productiei. (Sursa: Reuters)
  • Transelectrica a finalizat primul semestru din 2018 cu investitii de 166 mil. RON pentru modernizarea echipamentelor, modernizarea statiei electrice Cluj Est si conectarea unor statii importante la reateaua de fibra optica a companiei.(Sursa: ZF)
  • Apple Inc. (US.AAPL) a raportat peste asteptari atat la nivelul veniturilor cat si a profitului. Compania a raportat un EPS trimestrial de 2.34 USD/act, depasind asteptarile cu 0.16 USD/act si in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile trimestriale de 53.3 mld. USD au depasit asteptarile cu 870 mil. USD, fiind in crestere cu 17% fata de trimestrul echivalent din 2017. Compania estimeaza venituri anuale pentru anul curent intre 60-62 mld. USD. Apple va distribui dividende in valoare de 0.73 USD/act, data de inregistrare fiind 13 august. Actiunile Apple sunt +4% after-hours. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Vrancart Adjud a aprobat in AGA fuziunea cu producatorul Giant din Mures pe care compania il detine integral. In urma procesului de fuziune, VNC va absorbi compania Giant ce are afaceri de peste 10 mil. RON. (Sursa: ZF)
  • Facebook Inc. (US.FB) a declarat ca a descoperit o campanie de influenta politica cu multiple conturi si pagini false intre mai 2017 si mai 2018. Conturile false aveau scopul de a influenta alegerile din SUA. In urma investigatiei facute de catre companie, au fost identificate pana acum 8 pagini, 17 profile Facebook si 7 conturi de Instragram. Desi ca numar nu par semificative, aceste pagini erau urmarite de cel putin 290,000 de persoane, iar aceste pagini au platit in dolari americani si canadieni anunturile in valoare de 11,000 USD. (Sursa: FT).
  • Romcarbon Buzau a incheiat cea de-a doua etapa a vanzarii de active din Iasi, compania incasand 2,4 mil. EUR in contul tranzactiei de vanzare a unor terenuri catre Office & Logistics, in valoare totala de 7,3 mil. EUR. (Sursa: Profit.ro)
  • Pfizer Inc. (US.PFE) a raportat un profit si venituri trimestriale peste asteptarile pietei. EPS-ul ajustat de 0.81 USD/act, a depasit cu 5.2% asteptarile (de 0.75 USD/act), fiind in crestere cu 21% fata de T2 2017. Veniturile trimestriale de 13.47 mld. USD au fost peste asteptarile de 13.26 mld. USD, crescand cu 4% fata de aceeasi perioada a anului trecut (cu 2% la nivel operational). Veniturile internationale au crescut cu 11% (cu 5% la nivel operational), iar cele din SUA au scazut cu 2% la 6.23 mld. USD. (Sursa: Zacks)
  • Honda Motor Co. (US.HMC) a anuntat un profit operational trimestrial de 299.3 mld. yeni (aprox. 2.69 mld. USD), peste asteptarile de 250 mld. yeni si in crestere cu 11.2% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania a raportat o crestere de 3% a vanzarilor globale de masini si o crestere de 7.7% a segmentului din America de Nord, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, dar vanzarile au scazut in China datorita unei probleme de calitate a unor modele, dar Honda se arata optimista in atingerea targetului de vanzari in valoare de 2.2 mil. in China. (Sursa: Reuters).
  • Pretul actiunilor Ferrari NV (IT.RACE) au scazut cu peste 8% ieri la Milano dupa ce noul director general, Louis Camilleri, a anuntat ca obiectivul defunctului director Marchionne de a dubla profiturile din activitatea de baza pana la 2 mld. EUR pana in 2022 este mai degraba „aspirational”. Compania a dat publicitatii raportari financiare trimestriale in care profitul ajustat din activitatea de baza a avansat cu 7% fata de T2/2017 pe fondul unui EBITDA in usoara crestere (conform cu asteptarile pietei) in timp ce veniturile raportate au fost cu 1.6% sub estimarile analistilor. (Sursa: Reuters)
  • Wells Fargo (WFC.N) a acceptat sa plateasca o amenda civila de 2.09 mld. USD in legatura cu diverse litigii legate de ipoteci acordate si apoi securitiate inainte de criza financiara din 2008. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile