Smarter_way_USA

Cum a început Mark Zuckerberg – Biografie infografică

03/09/2019 | Diverse | 1,293 views

Tatăl său, deși nu a fost inginer, a fost un pasionat inca de mic de calculatoare. Conducând un cabinet stomatologic, el a avut o viziune că acestea ar putea schimba modul în care oamenii comunică. Dar la momentul respectiv le-a folosit pentru a scana cavitatile bucale ale oamenilor.

La 10 ani Mark se plictisea la școală. Tatăl său a observat și i-a prezentat computerul său, Altair. Împreună au creat un program care conecta calculatorul de acasă cu computerul din birou.

Ei au numit programul „ZuckNet”.  Programul il anunta pe medicul Z, când  ajungea un pacient. A funcționat mai bine decât să strige recepționerul, „Pacientul este aici!”

Mark a invatat rapede tot ce știa tatăl său despre computere. A început să studieze cu un îndrumător. Apoi a început să ia cursuri la o facultate de informatică, în timp ce era încă în gimnaziu. A citit cărți. Dar a început să învețe cu adevărat să facă programare atunci când s-a transferat la o școală privată, unde a cunoscut un coleg programator, Adam D’Angelo . Împreună au început să pirateze. Au creat un player muzical bazat pe inteligenta artificiala care învăța gustul muzicii utilizatorului.  In curând, Microsoft a aflat despre asta și i-a oferit bani și un loc de muncă. Zuckerberg nu a fost interesat.

Majoritatea faptelor din cronologie se bazează pe cartea de biografie a lui David Kirkpatrick despre Mark Zuckerberg Efectul Facebook: Povestea din interior a companiei care conectează lumea.

Cartea “Efectul Facebook” o gasiti pe eMag.ro si pe Carturesti.ro

După ce am urmărit filmul Social Network, am vrut să aflu cât de veridica a fost acea povestire a creației Facebook. Am apelat la cărți. Printre toate cărțile legate de Facebook, Efectul Facebook iese în evidență drept singurul loc în care celebrul Mark Zuckerberg a vorbit cu autorul și a tras perdeaua cu referire la unele dintre procesele din interior.

În timp ce filmul Rețeaua socială pictează o imagine convingătoare a unui sociopat care a avut noroc, cartea arată acțiunile și oamenii care conduc efectiv la ascensiunea Facebook.

Tags: , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile