Smarter_way_USA

Rezerva Federală devine cel mai mare investitor din lume

15/09/2020 | Bursa & Investitii | 1,105 views

Rezerva Federală a atins un nou reper în cursa pentru a avea cel mai mare bilanț din lume. Banca centrală americană a intrat complet în 2020 și tipărește dolari non-stop.

Folosind criza COVID-19 și efectele globale de blocare a economiei ca scuză, Fed a achiziționat atât de multe active în ultima perioadă încât a devenit cel mai mare investitor de pe planetă.

Este aceasta o strategie durabilă? Și dacă nu, cât poate dura petrecerea până când piețele își dau seama că toți banii fiduciari sunt o șaradă?

Puteti investi la bursa aici https://bit.ly/2TKvVa0 sau aici https://bit.ly/invite-trading212 sau aici https://bit.ly/3k2dJUs

Când a fost pusă întrebarea „Cine este cel mai mare investitor din lume?” mulți probabil ar răspunde cuiva ca Rockefeller sau Rothschild. Poate că unii care sunt mai pricepuți din punct de vedere financiar ar numi câteva fonduri majore de investiții.

Răspunsul corect nu este nici unul dintre cele de mai sus.

Rezerva Federală a Americii este în prezent cel mai mare investitor de pe planeta Pământ, cu un total de 22.913 titluri diferite.

extract de bilanț al rezervei federale beincrypto tony toro
Extras din bilanțul Rezervei Federale. | Sursa: Bloomberg

Obligațiunile corporative reprezintă totuși doar 5 miliarde de dolari din total. Bilanțul Fed este încă în mare parte construit pe trezoreri și titluri de valoare garantate ipotecar. Întrebarea este: cât de mult din prețurile actuale ale activelor cu capitalizare mare, cum ar fi Tesla sau Apple, fac parte doar din pompa Fed?

Strategia Fed este simplă: menținerea dolarului în viață . Poate imprima cât de mulți dolari dorește și acum, cu pandemia COVID-19 și instabilitatea socială actuală în Statele Unite, nu mulți verifică unde merg acești dolari.

Banii ajung rar în buzunarele cetățenilor sau ale întreprinderilor mici de pe strada principală. Majoritatea fiatului proaspăt coapte este direcționat direct în piața de capital.

O nevoie disperată de inflație

Băncile centrale adoră inflația – doar nu prea mult sau prea puțin. Rezerva Federală imprimă în mod constant bani, care au menținut inflația în jurul nivelului magic de 2%, un număr considerat în mod normal durabil de marile bănci centrale.

Acest sistem permite guvernelor să se îndatoreze în continuare, deoarece inflația constantă facilitează rambursarea datoriei naționale. Deoarece inflația reduce puterea de cumpărare, marii investitori și-au mutat lichiditatea de la obligațiuni la acțiuni și Rezerva Federală a făcut și asta.

Puteti investi la bursa aici https://bit.ly/2TKvVa0 sau aici https://bit.ly/invite-trading212 sau aici https://bit.ly/3k2dJUs

După cum subliniază Preston Pysh, cofondatorul Rețelei de podcasturi a investitorilor, ajungem la un punct decisiv cu inflația.

Avem din ce în ce mai mulți bani care intră în economie, dar porțiuni mai mari din acestea se îndreaptă doar către active precum acțiuni, obligațiuni, metale prețioase și criptomonede.

Cât timp poate dura asta?

Această strategie de tipărire a banilor se desfășoară de zeci de ani, dar de la Marea Criză Financiară din 2008, s-a accelerat.

Una dintre consecințele directe ale acestui aflux de bani este că piețele bursiere înregistrează randamente record comparativ cu trezoreriile pe 10 ani:

s & p 500 membri produc criptomonedă tony toro
Grafic care arată performanța randamentelor între S&P 500 și trezoreriile pe 10 ani. | Sursa: BofA

Mulți analiști financiari cer deja o schimbare de politică. Analistul Comitetului pentru Investiții în Cercetare al Bank of America, Jared Woodard, spune:

PIB-ul stagnant, inegalitatea aprofundată și amenințarea cu eșecul politicii ne fac să ne ridicăm în privința lucrurilor pe care nu vrem să le cumpărăm (creștere, capitaluri mari, SUA) și să ne ridicăm cu privire la lucrurile pe care dorim să le deținem (valoare, capitalizare mică, EAFE) pentru că, fără o transformare economică, orice inversare în rândul câștigătorilor și pierzătorilor de pe piață poate dura doar un sezon.

Politica Fed de tipărire și cumpărare ridică îngrijorări etice. Rezerva Federală poate imprima toți banii pe care îi dorește și poate cumpăra, fără îndoială, toate titlurile. Acest lucru îi conferă o putere fără precedent de a pompa și / sau a arunca orice bun după bunul plac.

În timp ce acest lucru întărește cazul Bitcoin cu lipsa codificată, cât de mult se află în bilanțurile băncilor centrale ale lumii? Este Tether calul troian de imprimare a banilor Fed în industria criptomonedelor?

Investitorii ar trebui să urmărească evoluțiile constante în jurul politicilor Rezervei Federale privind inflația. Poate că o parte a pieței recente a taurului este doar o consecință a existenței mai multor dolari, mai degrabă decât a unei tendințe ascendente sănătoase a prețului activelor hard digitale.

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile