Smarter_way_USA

#pescurt – Stirile business ale zilei 5 octombrie 2018

05/10/2018 | #pescurt | 1,934 views

  • Actionarii SIF Oltenia au votat ieri, in Adunarea Generala Extraordinara, vanzarea participatiei de 6.29% (1,023,534,303 de actiuni) in Banca Comerciala Romana catre Erste Group Bank, pentru suma de 140 mil. EUR. In urma acestei tranzactii, participatia Erste Group Bank in BCR va ajunge la 99.88% din capital. (Sursa: Bursa)
  • Impact Developer&Contractor a finalizat lucrarile de constructie pentru 276 de apartamente noi in cartierul rezidential Greenfield Baneasa, valoarea investitiei fiind estimata la 23.6 mil. EUR. Conform companiei, aproximativ 20% din totalul noilor apartamente au fost deja rezervate. (Sursa: Bursa)
  • Toyota Motor Corporation (US.TM) si SoftBank Group Corp au anuntat ca vor forma un parteneriat pentru a dezvolta masini autonome si serviciile aferente acestora. Companiile vor sa dezvolte impreuna o platforma pentru ca vehiculele autonome sa poate fi utilizate de mai multi oameni, acestia dorind sa faciliteze legatura dintre oameni si mijloacele de transport prin platforme online prin conceptul e-Palette. Compania mixta se va numi Monet si va porni cu un capital initial de aproximativ 17.5 mil. USD. (Sursa: Reuters)
  • Cadillac, parte a General Motors Co (US.GM) a primit un scor mai bun decat Tesla cu privire la sistemul partial autonom dezvoltat de catre companie din partea organizatiei Consumer Reports. In continuarea clasamentului s-au situat sistemele modelelor Nissan si Volvo. Organizatia a testat sistemul Super Cruise, diferit de Cruise Automation dezvoltat de GM impreuna cu Honda, pe modelul Cadillac CT6, acesta depasind sistemele modelelor competitorilor. (Sursa: Reuters)
  • Judecatorul unei tribunal din New York a cerut CEO-ului Tesla (US.TSLA), dar si SEC sa ofere pana la 11 octombrie o declaratie comuna prin care sa motiveze de ce ar trebui aprobata intelegerea dintre acestia, pentru a dovedi daca intelegerea este corecta si rezonabila. Actiunile Tesla au scazut cu peste 4% in timpul sedintei de tranzactionare de ieri. De asemenea, compania va incepe sa raporteze trimestrial accidentele in care sunt implicate masini produse de Tesla. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)
  • Eli Lilly and Co (US.LLY) a anuntat ieri rezultate favorabile in cazul unui medicament pentru diabetici, declarand ca in urma testelor reiese ca ar reduce nivelul de zahar din sange si ar ajuta la scaderea in greutate. Pretul actiunilor competitorilor precum Novartis a scazut cu 1.83% ieri, iar pretul actiunilor Eli Lilly au crescut cu 6.5% inainte de deschiderea pietei, incheiand sedinta de tranzactionare cu peste 4%. (Sursa: Reuters)
  • Sphera Group, companie proaspat inclusa in indicele BET, se afla in momentul de fata cu 14.06% sub pretul de listare, dupa ce in luna decembrie 2017, inregistra un avans de aproximativ 50% fata de pretul de listare. (Sursa: ZF)
  • Patria Bank se elibereaza de o parte din stocul de credite neperformante rezultate in urma fuziunii dintre fosta Patria Bank si fosta Banca Comerciala Carpatica. Banca a semnat un acord cu InvestCapital Ltd prin care vinde un portofoliu de 9,800 de credite de consum neperformante acordate persoanelor fizice, valoarea nominala a acestora fiind de aproximativ 245 mil. RON. (Sursa: comunicat companie)
  • Honda Motor Co Ltd (US.HMC) a anuntat ca va investi 2.75 mld. USD in programul Cruise Automation al companiei General Motors Co. Honda este in urma competitorilor sai in domenii precum masinile autonome, a declarat ca va investi 750 mil. USD pentru 5.7% din Cruise, iar cu restul de 2 mld. USD va contribui urmatorii 12 ani pentru activitatea de dezvoltare si alte costuri. (Sursa: Reuters)
  • Actiunile producatorului britanic de masini de lux Aston Martin (UK.AML) s-au tranzactionat la deschiderea pietei la pretul de oferta de 19 GBP, pretul actiunii fiind in intervalul 17.442 – 19.15 GBP in timpul sedintei de tranzactionare si inchizand la 18.10 GBP. (Sursa: Reuters, BBC)
  • Renault-Nissan si Daimler (DAI) au anuntat posibilitatea extinderii cooperarii in domeniul tehnologiei de masini autonome si electrice si a serviciilor de mobilitate. Companiile comnsidera ca ar putea obtine un avantaj daca ar alege sa se alieze in cercetare, pentru a determina cele mai bune potriviri dintre baterii si masinile electrice, acestea observand o crestere a cererii in industria auto pentru acest tip de masini. (Sursa: Reuters)
  • Autoritatile de protectie a datelor din Irlanda au anuntat ca vor investiga daca Facebook (US.FB) respecta noile reglementari introduse in luna mai, precum GDPR. Acesta posibila investigatie ar fi primul test important legat de respectarea reglementarilor GDPR. Comisia irlandeza a anuntat zilele trecute ca numarul de conturi potential afectate de bresa de securitate recenta ar fi in jur de 5 milioane. (Sursa: SeekingAlpha)
  • Erste Group intra in actionariatul platformei we.trade, platforma ce asigura servicii de trading bazate pe tehnologia blockchain, alaturandu-se altor noua actionari, Deutsche Bank, HSBC, KBC, Nordea, Robobank, Santander, Societe Generale, UniCredit si Natixis. (Sursa: ZF)
  • Noul director general al Romgaz, Arian Volintiru, a anuntat ca principalele obiective ale mandatului sau pentru urmatorii ani sunt continuarea investitiilor in zona de explorari onshore si investitiile in termocentralele pe gaz. (Sursa: ZF)
  • Reprezentantii companiilor petroliere cu perimetre concesionate de gaze naturale in Marea Neagra au parasit dezbaterile asupra Legii Offshore, dupa ce draftul de saptamana trecuta a Legii Offshore a fost modificata, iar aceastia au primit amendamentele noi propuse legii cu doar circa o ora inaintea inceperii sedintei commune a comisiilor. Noile amendamente prevad majorarea semnificativa a supraimpozitarii gazelor din Marea Neagra, eliminarea inghetarii fiscalitatii si reducerea deductibilitatii. (Sursa: Profit.ro)
  • PepsiCo Inc (US.PEP) a raportat ieri venituri trimestriale cu peste 130 mil. USD peste asteptari si un EPS de 1.59 USD/act cu 0.02 USD mai mare decat asteptarile. Veniturile trimestriale de 16.49 mld. USD au fost in crestere cu 1.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar compania a raportat prima evolutie pozitiva din ultimele 5 trimestre in America de Nord, crescand cu 2.3% vanzarile de bauturi. De asemenea, compania a raportat cheltuieli mai mari, fiind influentate de cresterea costurilor cu aluminiul si de transport, diminuand marja proftului operational, scazand la 17.6%. Actiunile Pepsi au scazut cu peste 2% in timpul sedintei de tranzactionare, in urma anuntarii rezultatelor trimestriale. De miercuri, Ramon Laguarta va prelua functia de CEO de la Indra Nooyi, care va ramane Presedintele CA pana la inceputul lui 2019. (Sursa: Reuters, SeekingAlpha)
  • Amazon.com Inc. (US.AMZN) a anuntat ca va oferi un salariu minim de 15 USD/ora angajatilor din SUA, fiind afectati in mod pozitiv peste 250,000 de angajati cu norma intreaga, partiala sau temporara, dar si in jur de 100,000 de angajati sezonieri din SUA. Cresterea salariului minim oferit de catre companie va avea loc de la 1 noiembrie. De asemenea, compania a anuntat cresterea salariului minim la 10.5 GBP/ora a angajatilor din Londra si 9.50 GBP/ora pentru angajatii din restul Angliei. Grupul are aproximativ 17,000 de angajati in Anglia si peste 20,000 de angajati in perioada sarbatorilor. (Sursa: MarketWatch)
  • J. C. Penney Co Inc (US.JCP) a anuntat ieri, dupa luni intregi de cautari, numirea in pozitia de CEO a Jill Soltau, iar aceasta va prelua conducerea la mijlocul lunii octombrie. Fostul CEO, Marvin Ellison a parasit compania in luna mai. Jill Soltau, fostul CEO- ul companiei de retail Joann Stores, va deveni si membru al Consiliului de Administratie din 15 octombrie. Actiunile companiei au crescut cu peste 10% after-hours. (Sursa: Reuters)
  • Exxon Mobil Corp (US.XOM) ar putea lua in considerare vanzarea mai multor active din Golful Mexic, fiind influentati de cresterea preturilor. Prin aceste active, operatiunile din Mexic la mare adancime ar produce in jur de 50,000 barili zilnic. Compania detine parti din anumite active din Golf care ar produce echivalentul a 200,000 barili de petrol pe zi, dar si o cantitate semnificativa de gaz zilnica. Exxon produce zilnic in medie echivalentul a 2.2 mil. barili de petrol. (Sursa: Reuters)

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile