Smarter_way_USA

Cum poţi transforma o recesiune în oportunitate de investiţii: Strategia achizițiilor de obligaţiuni corporate la reducere

21/08/2019 | Bursa & Investitii | 952 views

Lumea afundă în datorii, cu unele ţări mai îndatorate faţă de altele, doar câteva economii se menţin încă pe poziţii în ceea ce se conturează a fi finalul unui ciclu economic de creştere care a depăşit deja perioada medie de viaţă. Raportul datoriei faţă de PIB se ridică în medie la 225% la nivel mondial.

Datoria reprezintă un activ deţinut de un creditor. Aceasta are un preţ care poate creşte sau poate scădea. Principala variabilă este încrederea creditorului în capacitatea de plată, care vine mereu cu un anumit grad de incertitudine.

Dacă un creditor deţine datorii faţă de care încrederea în capacitatea de plată este scăzută, dar pe termen lung acel activ are perspective bune, investitorii le pot cumpăra mai ieftin şi pot obţine profituri semnificative – acesta fiind un scenariu des întâlnit în recesiune, explică strategul de investiţii John Mauldin pentru MarketWatch.

Citește și: Cum ne pregătim portofoliul investițional de următoarea criză finaniară

Pe segmentul de gospodării, populaţia a petrecut ultimul deceniu încercând să scape ed datorii. Însă guvernele şi businessurile nu au urmat acelaşi parcurs neapărat. Gradul de îndatorare în rândul emitenţilor americani dedatorie, raportat la câştiguri, este cu 50% mai mare acum decât în 2007. În alte cuvinte, datoria a crescut mai repede decât profitul .

Mulţi s-au împrumutat nu pentru a creşte businessul, ci pentru a răscumpăra acţiuni. Mai mult, universul de investiţii conţine o proporţie mai mare de companii riscante acum. Cel mai scăzut rating de investiţii, BBB, reprezintă acum jumătate dintre toţi emitenţii de datorie din SUA. Toate acestea sunt doar la o revizuire distanţă de a deveni aşa-numite junk bonds cu randament ridicat.

Datele ilustrate de Mauldin arată că suntn circa 3.000 miliarde de obligaţiuni cu rating BBB emise şi alte 1.000 miliarde dolari cu risc chiar mai ridicat.

„Mă aştept ca lichiditatea din aceste obligaţiuni cu o valoare mai mică decât cea investiţională să dispară rapid în următoarea criză financiară. Am primit un indiciu în decembrie 2015 despre cum ar putea funcţiona acest lucru atunci când s-a topit Third Avenue Focused Credit Fund”, spune Mauldin.

Când recesiunea va lovi, vor apărea din ce în ce mai multe junk bonds, iar emitenţii de datorie vor fi mult mai mulţi decât cei care vor să cumpere şi să împrumute companiile.

Însă acesta este un moment critic, consideră Mauldin, în care investitorii pot analiza perspectivele unui emitent pe termen lung şi pot investi practic la discounturi extrem de ridicate.

Astept parerile voastre pentru a le discuta impreuna. Cu siguranta vor avea cu totii de invatat din aceste raspunsuri.

Daca nu aveti inca cont de tranzactionare la bursa va recomand aceste doua platforme de tranzactionare: https://bit.ly/2TKvVa0 si https://bit.ly/inregistrare-xtb

Tags: , , , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile