Smarter_way_USA

Cum percep eu și cum cred că vor percepe copiii/strănepoții mei coronavirusul și această criză economică

16/03/2020 | Bursa & Investitii | 1,419 views

Perioada asta pe care o traim este una ce a scos din zona de confort foarte multa lume! Asta e clar! Insa sunt foarte multi, insemnand MAJORITATEA, care trateaza aceasta perioada muuuult prea panicati, dar atat de panicati incat isi blocheaza foarte multe simturi, inclusiv masculinitatea in cazul barbatilor.

Va scriu acest articol deoarece foarte multa oameni cu care interactionez, atat online cat si offline, mai ales pe domeniul meu, si anume cel al investitilor la bursa, sunt foarte panicati si din obsesia de conservare a banilor, ajung sa ii conserve de flenduri ii fac.

In aceasta perioada tindem cu toti sa credem in fiecare zi ca inca n-am vazut nimic si ca urmeaza apocalipsa iar din punct de vedere financiar am observat exact ce am citit ca s-a intamplat in toate crizele sau situatiile asemanatore prin care a trecut umanitatea.

Citeste si: Cum ne pregătim portofoliul investițional de următoarea criză financiară

Cum percep eu aceasta criza si stuatia cu acest virus CO-VID 19 ?

Acest virus, intr-adevar, are o raspandire ceva mai mare in comparatie cu alte gripe, raceli. Am inteles. INSA, panica si isteria cauzata din cauza fakenews-urilor sau chiar si a fatalailor si ametielor ce isi dau cu parerea pe baza acestui subiect, mai mult sau mai putin in cunostiinta de cauza, cu siguranta se raspandeste maul mai repede decat virusul in sine. Cee ce, nu e neaparat un lucrur bun!

DA, evident e bine sa #statiacasa si sa aveti grija la igiena proprie. E bine sa incercati sa EVITATI sa iesiti prea mult din casa, in special in zone aglomerate (chiar daca nu prea mai sunt).

INSA nu trebuie sa uitati faptul ca organismul uman, are si el o structura ce de asa natura facut incat sa se regenereze si sa treaca peste nasoale mult mai mri decat acest virus, asadar personal consider ca e mai important sa avem grija la ce mancam, sa facem cat de multa miscare putem si sa ne odihnim (somn) cat de mult putem.

Odata ce facem lucrurie astea pentru sanatatea noastra, viata de zi cu zi, ar trebui sa decurga normal si anume sa ne vedem de activitatile OBLIGATORII pe care trebuie sa le facem insa evident, cu ceva mai multa grija la capitolul contactul cu alte persoane.

Este o vorba romaneasca foarte buna si anume “De ce te temi, nu scapi!”. Putem preveni, dar mai mult decat prevenire oricum nu putem face iar izolarea in casa, este o idee buna, dar cu limitele decente, fara sa uitam ca TRAIM si ca vem o treaba pe planeta asta!

Cum tratez din punct de vede al investitolor la bursa aceasta perioada ?

Ei bine, aici vine partea in care, cei ce ma cunoasteti stiti ca eu ma bucur si ca am chiar orgasme la orice nasoale se intampla in piata si asta din simplul motiv ca am ocazia de a cumpara parti din companii (nu actiuni, ci parti din companii) la preturi din ce in ce mai ieftine. Intotdeauna aveam depresii cand vedeam verde in portofoliu sau cand vedeam cresteri la bursa. De ce ? Exact pentru ca urma sa acumulez alte parti din companiile preferate la preturi mai mari.

Citeste si: Cele 10 principii ale manipularii maselor

E sanatoasa aceasta abordare pe care o am ?

Depinde ce orizont de timp ai! Daca orizontul tau de timp e unul scurt si vrei bani peste noapte, sa te fereasca dumnezo sa ai abordarea mea fiindca exista sanse mari sa te arzi (desi se poate sa ai noroc si sa castigi foarte multi bani si pe termen scurt). INSA daca ai un orizont pe termen lung, cu siguranta aceasta perioada este momentul perfect sa ai grija de bugetul tau si al familiei si sa il investesti cu cap.

Cea mai bun perioada de acumulare actiuni la bursa e cand vezi sange pe strazi si panica exagerta. Adica atunci cand toti cred ca se alege praful de tot. Atunci e clar ca esti CEL PUTIN aproape de minime :)))

Cum cred ca vor percepe copiii mei aceasta perioada ?

Copiii mei vor vor fi copii tare destepti. Asta sa fie clar! Dar lasand gluma la o parte, sunt convins ca dupa ce se termina toata isteria asta cu acest virus infricosator numit coronavirus, se va scrie in cartile de istorie despre aceasta perioada ca fiind una in care umanitatea si-a dat dauna mai mult singura decat virusul in sine. Si asta atat social cat si MAI ALES economic!

Economic copiii mei cred ca vor citi ca aceasta perioada a fost una dintre cele mai bune perioade de a investi pe care le-a avut umanitatea si ca multi dintre cei ce s-au educat din punct de vedere financiar si au avut putin curaj si sanage in instalatie, au castigat bani frumosi dupa aceasta perioada.

Desigur, ce spun eu este, asa cum am spus mai sus o chestiune de timp, mai scurt sau mai lung, si fara dar si fara poate, pe termen lung, sigur-sigur cei ce au investit constant si disciplinat, vor avea de castigat de pe urma acestei pandemii/crize.

Citeste si: Cărți de investiții recomandate pe care orice investitor la bursă merită să le citească (VIDEO)

Ce va recomand sa faceti in aceasta perioada ?

Va recomand acelasi lucru pe care vi-l recomand tot timpu si anume sa aveti grija de sanatatea voastra si sa munctiti la visurile voastre. Si sa aveti grija de banii vostri.

Nu va aruncati banii pe provizii, hartie igienica si tone de faina. Macar luati si drojdie daca tot luati multa faina, vorba aia :)) Incercati sa treceti prin aceasta perioada invatand sa fiti mai atenti laceea ce mancati si la pe ce dati banii. Mai bine economisiti banii si sa incepeti sa ii investiti.

Punctul in aceasta perioada critica din punct de vedere al perceptiei oamenilor asupra situatiei, va recomand sa evitati cat mai mult contactul direct/fizic cu oamenii, sa stati acasa cat de mult puteti si iar referitor la bani si la investitii va recomand sa va documentati si sa cititi mult (aveti tot timpul din lume perioada asta) si sa incepeti constant sa investiti banii cat mai cu cap!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Tags: , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzacționare

Capitalul tău este expus riscurilor.

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile