Smarter_way_USA

Câteva întrebări și răspunsuri referitoare la platforma de tranzacționare la bursă eToro

24/06/2019 | Bursa & Investitii | 3,459 views

NO BUN! In ultima vreme tot am auzit apucaturi de hate de la unii referitor la platforma eToro, asadar m-am interesat si am incercat sa aflu raspunsurile la cele mai frecvente intrebari pe care le-am auzit.

Am lamurit si faza cu comisionul de retragere de la eToro si am aflat ca data cu cresterea portofoliului, daca AVETI RABDARE si acumulati pe termen lung, dupa ce ajungeti la un anumit nivel cu portofoliu si daca mergeti pe termen lung, desigur, aveti comision de retragere de 5 dolari cand decideti sa scoateti banii din platforma.

Citeste si: Are sau nu are platforma de tranzacționare etoro comisioane mari? Ia să vedem!

Asadar va recomand sa mergeti pe termen lung dar ORICUM, 5 dolari la retragere daca ti se pare mult, iti recomand eu personal sa nu te atingi de investitii fiindca CLAR nu sunt de tine, si in principiu sa nu te antinge de nimic fiindca NIMIC nu e de tine, asadar mai bne te angajezi unde si iti vezi de viata ta.

O alta intrebare ar fi referitoare la dividende daca primesti dividende pe eToro la actiunile detinute fie REALE fie CFD-uri (aveti ambele variantela dispozitie, ca si aici era o intrebare ca multi spuneau ca pe etoro nu poti cumpa actiuni reale. O prostie spune de multi care voiai sa fie si ei trendy ca isi dau cu parerea din ce aud de la altii). Asadar, raspunsul este DA, primiti dividende atat la actiuni REALE cat si pentru pozitiile ce le cumparati cu levier (CFD-uri). De asemenea primiti dividende si pentru investitiile in ETF-uri.

Aici aveti lista completa de fee-uri practicate de platforma etoro: https://bit.ly/2U6yUsJ

Referitor la investitiile in cryptomonede. Pe eToro aveti posibilitatea de a investi atat in crypto REALE cat si in CFD-uri (adica sa puteti tranzactiona cu levier). Daca tranzactionati cryto REALE le puteti chiar muta in Etoro Wallet – o aplicatie noua special creata pentru a va depozita cryptomonedele separat de portofoliul de actiuni, indici, etf-uri sau forex.

Referitor la spread-ul de care se plang multi la etoro, incercati sa va obisnuiti sa plasati ORDIN de cumparare la un pret mai mic decat cel din piata, astfel veti acoperi acel spread. Alte comisioane din cate stiu nu aveti decat la CFD-uri care si alea sunt EXTREM de mici, dar oricum va recomand CFD-urile sa le faceti pe termen cat ai scurt daca doriti sa investti si in astfel de instrumente.

Citeste si: Plătește dividende platforma de tranzacționare la bursa eToro ? Ce reprezintă dividendele pentru copiere?

Ar mai fi de mentionat si faptul ca pe etoro, daca sa spunem ai 10.000 de dolari in cont, nu pierzi toti 10.000 din portofoliu daca ai deschis o pozitie de 1000 de dolari (de exemplu) cu levier de 100 (de exemplu) si pariez intr-un sens gresit ci doar pozitia initala. Cei ce ati patit nasoale pe alte platforme probabil stiti ce spun. Cu placere!

PS: Mentionez faptul ca eu va recomand cele mai bune platforme de tranzactionare pe bursele internationale din punctul meu de vedere care, repet, dupa parere mea, pentru romani sunt urmatoarele:

eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks and cryptoassets, as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 67% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 complete years and may not suffice as basis for investment decision.

Copy trading is a portfolio management service, provided by eToro (Europe) Ltd., which is authorised and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission.

Cryptoassets are volatile instruments which can fluctuate widely in a very short timeframe and therefore are not appropriate for all investors. Other than via CFDs, trading cryptoassets is unregulated and therefore is not supervised by any EU regulatory framework.

Care platforma o alegeti, depinde doar de voi si de sumele de bani cu care decideti sa va incepti investitiile, si tipul de investitor pe care il veti alege sa fiti (activ sau pe termen lung). Astfel in functie de comisioanele pe care vi le ofera platforma, corelati asta cu SUMELE pe care decideti sa le investiti si trageti proprile concluzii!

Cu cat sumele pe care le investiti sunt mai mari cu atat sunteti liberi sa folositi tot mai multe platfrome. Daca sumele sunt mici, trebuie sa fiti complet nebuni sa alegeti platforme cu comsioane mari, pentru ca, tot ce veti rezolva e ca dupa o luna, doua, 3 sau 1 an veti spune ca bursa e de cacao ca nu ati facut mare lucru sau ca sunteti pe minus, cand de fapt si de drept voi ati pierdut multi bani pe comisioane. Va spun asta pentru ca cunosc foarte multe cazuri deastea de oameni si e pacat!

PS2: Va reamintesc si faptul ca Tradeville, cel mai mare broker de retail din Romania, au redus comisioanele de tranzactionare de la 25 euro/tranzactie la 15 euro/tranzatie, asadar pentru cei ce sunteti clientii lor pentru bursa din Romania, Tradeville devine o platforma tot mai interesanta si pentru cei ce vreti sa investiti in actiuni internationale sau ETF-uri.


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Tags: , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzactionare la bursa

67% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile