Smarter_way_USA

Câteva întrebări și răspunsuri referitoare la platforma de tranzacționare la bursă eToro

24/06/2019 | Bursa & Investitii | 730 views

NO BUN! In ultima vreme tot am auzit apucaturi de hate de la unii referitor la platforma eToro, asadar m-am interesat si am incercat sa aflu raspunsurile la cele mai frecvente intrebari pe care le-am auzit.

Am lamurit si faza cu comisionul de retragere de la eToro si am aflat ca data cu cresterea portofoliului, daca AVETI RABDARE si acumulati pe termen lung, dupa ce ajungeti la un anumit nivel cu portofoliul, NU mai aveti comison de retragere! Ati auzit bine, comision de retragere ZERO! Asta inseamna ca trebuie sa mergeti pe termen lung, desigur. Pana ajungeti la nivelul acela (veti fi notificati pe mail) aveti comision de retragere de 25 de dolari cand decideti sa scoateti banii din platforma. Asadar va recomand sa mergeti pe termen lung pentru a nu plati comisioane degeaba.

O alta intrebare ar fi referitoare la dividende daca primesti dividende pe eToro la actiunile detinute fie REALE fie CFD-uri (aveti ambele variantela dispozitie, ca si aici era o intrebare ca multi spuneau ca pe etoro nu poti cumpa actiuni reale. O prostie spune de multi care voiai sa fie si ei trendy ca isi dau cu parerea din ce aud de la altii). Asadar, raspunsul este DA, primiti dividende atat la actiuni REALE cat si pentru pozitiile ce le cumparati cu levier (CFD-uri). De asemenea primiti dividende si pentru investitiile in ETF-uri.

Referitor la investitiile in cryptomonede. Pe eToro aveti posibilitatea de a investi atat in crypto REALE cat si in CFD-uri (adica sa puteti tranzactiona cu levier). Daca tranzactionati cryto REALE le puteti chiar muta in Etoro Wallet – o aplicatie noua special creata pentru a va depozita cryptomonedele separat de portofoliul de actiuni, indici, etf-uri sau forex. In momentul in care va creati wallet-ul veti primi gratuit si $25 in ETH asa de ‘Bun venit’, asadar va recomand cu caldura sa beneficiati de oferta :)

Referitor la spread-ul de care se plang multi la etoro, incercati sa va obisnuiti sa plasati ORDIN de cumparare la un pret mai mic decat cel din piata, astfel veti acoperi acel spread. Alte comisioane din cate stiu nu aveti decat la CFD-uri care si alea sunt EXTREM de mici, dar oricum va recomand CFD-urile sa le faceti pe termen cat ai scurt daca doriti sa investti si in astfel de instrumente.

Ar mai fi de mentionat si faptul ca pe etoro, daca sa spunem ai 10.000 de dolari in cont, nu pierzi toti 10.000 din portofoliu daca ai deschis o pozitie de 1000 de dolari (de exemplu) cu levier de 100 (de exemplu) si pariez intr-un sens gresit ci doar pozitia initala. Cei ce ati patit nasoale pe alte platforme probabil stiti ce spun. Cu placere!

PS: Mentionez faptul ca eu va recomand cele mai bune platforme de tranzactionare pe bursele internationale din punctul meu de vedere care, repet, dupa parere mea, pentru romani sunt urmatoarele:

Pe care o alegeti, depinde doar de voi si de sumele de bani cu care decideti sa va incepti investitiile, si tipul de investitor pe care il veti alege sa fiti (activ sau pe termen lung). Astfel in functie de comisioanele pe care vi le ofera platforma, corelati asta cu SUMELE pe care decideti sa le investiti si trageti proprile concluzii!

Cu cat sumele pe care le investiti sunt mai mari cu atat sunteti liberi sa folositi tot mai multe platfrome. Daca sumele sunt mici, trebuie sa fiti complet nebuni sa alegeti platforme cu comsioane mari, pentru ca, tot ce veti rezolva e ca dupa o luna, doua, 3 sau 1 an veti spune ca bursa e de cacao ca nu ati facut mare lucru sau ca sunteti pe minus, cand de fapt si de drept voi ati pierdut multi bani pe comisioane. Va spun asta pentru ca cunosc foarte multe cazuri deastea de oameni si e pacat!

PS2: Va reamintesc si faptul ca Tradeville, cel mai mare broker de retail din Romania, au redus comisioanele de tranzactionare de la 25 euro/tranzactie la 15 euro/tranzatie, asadar pentru cei ce sunteti clientii lor pentru bursa din Romania, Tradeville devine o platfroma tot mai interesanta si pentru cei ce vreti sa investiti in actiuni internationale sau ETF-uri.

Înscrierea la curs îți oferă acces instant la un cont DEMO gratuit, alimentat cu 10.000 de dolari virtuali cu care poți testa toate instrumentele integrate și serviciile oferite de broker într-un mediu lipsit de riscuri, fără a fi nevoit să depui.

Daca nu aveti inca cont de tranzactionare la bursa va recomand aceste doua platforme de tranzactionare: https://bit.ly/2Guy5EN si https://bit.ly/2YOgPlB

Tags: , , , , , ,

Aici îți poți deschide un cont de tranzactionare la bursa

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro
altex Aoro Carturesti logo QuickMobile